اعزام تیم ملی والیبال زنان به ویتنام برای حضور در نخستین دوره جام ملت‌های آسیا دهه‌شصتی‌ها، اصلی‌ترین سرمایه انسانی کشور | تعداد متأهلین چقدر است؟ کسب مدال طلا توسط تیم تنیس روی میز بانوان ایران در بازی‌های جهانی کارگران یونان آشنایی با مهم‌ترین عوامل علاقه‌مندکردن کودکان به کتاب‌خوانی دستور پخت حلوای سه آرد مجلس مخصوص در خانه + فیلم دیدگاه امام خمینی (ره) درباره جایگاه زنان مومن و مادران پاکدل چه بود؟ حملات آسم در بین زنان زیر ۳۵ سال با قرص‌های ضدبارداری حاوی پروژسترون چرا مصرف دانه چیا برای زنان مفید است؟ بازداشت مهدیه اسفندیاری، نمادی از برخورد دوگانه غرب با مفهوم حقوق بشر بررسی نقش بانوان در تحقق آرمان‌های انقلاب امام خمینی (ره) ۲۲ درصد متخصصان هوش مصنوعی در جهان، زنان هستند روند افزایشی گرایش زنان روستایی و عشایر در خراسان شمالی به بیمه و استفاده از خدمات آن لزوم تشکیل کمیته توسعه چوگان ویژه بانوان در فدراسیون کسب سومین پیروزی پیاپی تیم امید بانوان ایران در مسابقات قهرمانی آسیا سرمربی تیم ملی والیبال زنان ایران: بازیکنان تمرینات سختی را پشت سر گذاشتند هر بند سخنان رهبر معظم انقلاب باید پیوست عملیاتی داشته باشد
سرخط خبرها
دهه‌شصتی‌ها، اصلی‌ترین سرمایه انسانی کشور | تعداد متأهلین چقدر است؟

دهه‌شصتی‌ها، اصلی‌ترین سرمایه انسانی کشور | تعداد متأهلین چقدر است؟

  • کد خبر: ۳۳۶۷۰۳
  • ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۳
نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مهم‌ترین نگرانی فعلی در حوزه جمعیت به وضعیت دهه‌شصتی‌ها مربوط می‌شود، گفت: دهه‌شصتی‌ها اصلی‌ترین سرمایه انسانی کشور در شرایط کنونی هستند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ امیرحسین بانکی‌پور با اشاره به ورود کشور به مرحله حساس جمعیتی، اظهار کرد: حدود ۹ تا ۱۰ میلیون نفر از زنان دهه شصتی متأهل هستند و اگر همین گروه هدفمندانه تحت حمایت قرار گیرند می‌توانند نقش تعیین‌کننده‌ای در جبران کاهش نرخ زاد و ولد ایفا کنند. به همین دلیل سیاست‌های جمعیتی کشور باید به‌صورت متمرکز بر این گروه تنظیم شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار زن از متولدان دهه شصت همچنان مجرد هستند؛ از این تعداد نزدیک به ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر اصلاً ازدواج نکرده‌اند و حدود ۷۰۰ هزار نفر نیز یا طلاق گرفته‌اند یا همسرشان را از دست داده‌اند. این آمار هشداردهنده است و نشان می‌دهد ما با یک جمعیت مهم در آستانه خروج از سن باروری مواجه‌ایم که هنوز فرصت‌های اساسی خود را برای ازدواج و فرزندآوری از دست نداده‌اند.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مهم‌ترین نگرانی فعلی در حوزه جمعیت به وضعیت دهه شصتی‌ها مربوط می‌شود، اظهار کرد: دهه شصتی‌ها اصلی‌ترین سرمایه انسانی کشور در شرایط کنونی هستند و در نقطه طلایی پنجره جمعیتی قرار گرفته‌ایم؛ اگر از این فرصت به درستی استفاده نکنیم به سمت سیاه‌چاله جمعیتی خواهیم رفت.

وی با بیان اینکه سن باروری در کشور به طور محسوسی افزایش یافته، افزود: امروز حدود ۲۸ درصد تولد‌ها مربوط به مادران بالای ۳۵ سال است در حالی که در سال‌های گذشته و دوران سیاست‌های تنظیم خانواده بارداری بعد از ۳۵ سالگی را پرخطر می‌دانستند و از آن پرهیز می‌کردند.

بانکی‌پور ادامه داد: متأسفانه هنوز هم برخی نهاد‌های آموزشی و بهداشتی همان نگاه گذشته را حفظ کرده‌اند و بارداری در سنین بالای ۳۵ را نه تنها پرریسک بلکه گاهی غیرمجاز معرفی می‌کنند؛ در حالی‌که در بسیاری از کشور‌های توسعه‌یافته اصطلاح «بارداری آگاهانه با مراقبت ویژه» پذیرفته شده و حتی به‌صورت نظام‌مند حمایت می‌شود.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با تأکید بر اینکه باید این نگرش نادرست به بارداری در سنین بالا اصلاح شود، خاطرنشان کرد: اتفاقاً دهه شصتی‌ها که اکنون در سنین بالای ۳۵ سال قرار دارند مهم‌ترین گروه جمعیتی برای ما محسوب می‌شوند و اگر نتوانیم در همین چند سال آینده از ظرفیت فرزندآوری آنها استفاده کنیم ساختار جمعیتی کشور دچار اختلال جدی خواهد شد.

بانکی‌پور با بیان اینکه فرهنگ‌سازی، مشوق‌های اقتصادی، بسته‌های حمایتی و تسهیلات ویژه برای دهه شصتی‌ها باید در اولویت قرار گیرد، افزود: در برنامه هفتم توسعه پیشنهاد بسته‌ای جامع از سیاست‌های تشویقی برای این نسل ارائه شده است؛ این بسته شامل انواع حمایت‌های اقتصادی، تسهیلات ازدواج، امکانات درمان ناباروری، حمایت‌های بیمه‌ای و اعطای امتیازات شغلی برای مادران شاغل در این گروه سنی است.

منبع: خبرگزاری رسا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.